Politiek Cultuurcafé 24-02-2022

 

JPEG CultuurCafe logo150x 3

Politiek Cultuurcafé heeft op 24 februari 2022  plaatsgevonden in ‘t Oude Parochiehuis

Verslag van de bijeenkomst:

Op donderdagavond 24 februari werd door Cultuurpunt Ronde Venen een Politiek Cultuurcafé gehouden in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Aan tafel zaten vertegenwoordigers van alle politieke partijen uit De Ronde Venen. De interviews werden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van Judith Beuse (zang) en Frans van de Vijver (piano) Dit alles vond plaats in ´t Oude Parochiehuis te Mijdrecht.

Bij Cultuurcafé draait het om kunst en cultuur zoals dans, muziek, beeldende kunst, erfgoed, fotografie, podiumkunst, architectuur of theater. Het gaat om cultuur in onze buurt, onze gemeente en de culturele initiatieven die ons omringen. Cultuur die ons allen aangaat en verweven is met onze wijze van denken en doen; wat speelt zich zoal af tegen het licht van onze polders en wat doet de politiek hiermee?

Dit keer vroegen wij naar de plannen voor kunst en cultuur bij de politieke partijen in De Ronde Venen. Deze avond waren tal van bezoekers aanwezig, die zelf actief zijn in de culturele sector, hetzij als docent of als vrijwilliger. Hierdoor ontstond een levendige discussie over waar men zoal tegen aanloopt bij initiatieven in de culturele sector. Maar ook ging het over de betrokkenheid en interesse van de politieke partijen in kunst en cultuur. Daarnaast werd o.a. aandacht besteed aan de wenselijkheid van een Cultuurhuis in Mijdrecht.

De presentatie was in handen van Jeroen Dirks, journalist, gespreksleider en tekstschrijver uit Abcoude. Politiek Cultuurcafé is opgenomen door RTV Ronde Venen en u kunt dit programma bij hen terugzien op zaterdag 12 maart om 20.00 uur.  

Cultuurcafé vindt met enige regelmaat plaats, telkens met andere gasten en thema’s.  Voor meer informatie kunt u terecht op www.cultuurpuntrondevenen.nl

 

Dit was het programma:

flyer politiek voorzijde verkleind

flyer politiek achterzijde verkleind

Op donderdagavond 24 februari 2022 wordt een speciale editie gehouden van het Cultuurcafé, georganiseerd door Cultuurpunt Ronde Venen.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen, zijn de verschillende politieke partijen uitgenodigd om hun visie en plannen met betrekking tot kunst en cultuur laten horen. U maakt kennis met vertegenwoordigers van zes politieke partijen uit de Ronde Venen: CDA, VVD, D66, PvdA/GroenLinks, Ronde Venen Belang en de Seniorenpartij RDV. De interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van Judith Beuse (zang) en Frans van de Vijver (piano).

Bij Cultuurcafé draait het om kunst en cultuur zoals dans, muziek, beeldende kunst, erfgoed, fotografie, podiumkunst, architectuur of theater. Het gaat om cultuur in onze buurt, onze gemeente en de culturele initiatieven die ons omringen. Cultuur die ons allen aangaat en verweven is met onze wijze van denken en doen: wat speelt zich zoal af tegen het licht van onze polders en wat doet de politiek hiermee?

De deelnemende politici zijn:

–           Pieter Kroon: PvdA/ Groenlinks                                                 

–           Simone Borgstede: CDA

–           Marcelle Buitendam: RVB

–           Cees van  Uden of Eelco Doorn: D66

–           Margreth de Wit: VVD

–           Marja Becker: Seniorenpartij DRV

            En ook nog schuiven aan:

–          Melissa Bloem: InwonersCollectief

–          Wim Stam: ChristenUnie-SGP

De presentatie is in handen van Jeroen Dirks, journalist, gespreksleider en tekstschrijver uit Abcoude. Hij praat niet alleen met de gasten, maar wendt zich ook tot de bezoekers. Want ook uw ideeën en bevindingen doen er toe, wat vindt u belangrijk op het gebied van kunst en cultuur in onze gemeente en wat zou u anders willen zien?

Nieuwsgierig geworden naar dit Politiek Cultuurcafé? Dan is het mogelijk om aan te melden als bezoeker door een email te sturen naar info@cultuurpuntrondevenen.nl. Het Cultuurcafé wordt gehouden op donderdagavond 24 februari van 20.00 – 22.00 uur in ’t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 te Mijdrecht. Deelname is gratis en verloopt volgens de geldende coronamaatregelen voor horecagelegenheden.

Cultuurcafé vindt met enige regelmaat plaats, telkens weer met andere gasten en thema’s. 

Cultuurcafé wordt mede mogelijk gemaakt door Feka ICT:

Feka logo kleiner

 

ACTUEEL
AGENDA

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign: Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen