Kunst Ateliers op OBS Willespoort

 

Dit schooljaar organiseren Claudia en Margaret, kunstcoördinatoren van OBS Willespoort, naast alle andere kunstzinnige activiteiten, al voor het vierde schooljaar Kunst Ateliers, een schoolbreed project. Dit houdt in dat vier keer een ochtend per schooljaar allerlei verschillende kunstdisciplines in workshops aan bod komen: zoals dans, textiele werkvormen, drama, bucketdrum, tekenen, schilderen, blaasinstrumenten, poëzie, djembe, beeldhouwen, Spoken word, textiel bedrukken, stopmotion filmpjes maken en nog veel meer. Het aanbod is heel gevariëerd en wisselt per jaar.

Een aantal van de Ateliers worden gegeven door eigen leerkrachten van de school. Zij hebben allemaal een verdiepende opleiding gevolgd om het eigen talent nog beter in te kunnen zetten. Andere workshops worden gegeven door vakdocenten in allerlei kunstdisciplines, omdat zij vanuit hun expertise de lessen goed vorm kunnen geven, en dit voor de leerlingen een enorme toevoeging is.

Zo’n Atelier ochtend is een veelkleurig en levendig gebeuren, waar voor alle kinderen veel te beleven, te oefenen en te creëren is, niet alleen in de school, maar ook in de ruime zaal van de Willisstee of in het atelier van de Dorpsacademie.

Het project wordt ondersteund door KRDV Netwerk in het kader van de Matchingregeling

ACTUEEL
AGENDA

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign: Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen