Klink-Klaar, Tekst en Muziek voor Klein Publiek, Vinkeveen 2019

 

 

Locaties en optredens in Vinkeveen

 

Ellen Hack, Gijs Wagenaar en Elza Vis

Woonhuis Wilma Manuels, Spoorlaan 24, Vinkeveen

Artiesten: Elza Vis (verhalenverteller), Ellen Hack (viool) en Gijs Wagenaar (contrabas)

Verhalenvertelster Elza Vis van Binnenste-Buiten (verhalen om je aan te warmen) kiest verhalen uit de wereldwijde verhalentraditie, sprookjes, sagen en legenden.  Ook schrijft zij zelf en wil haar eigen verhalen vertellen als zij passen binnen een programma. Haar thema’s zijn uit het leven genomen, dat mooi kan zijn maar ook vaak een andere kant kent . Je ontmoet die andere kant in haar verhalen en als zij verhalen van anderen kiest valt er vaak nog over na te praten of over na te denken. Verhalen met een tikje melancholie en ook met hoop en een glimlach.

Zij werkt samen met diverse musici. Met Gijs Wagenaar(contrabas) en Ellen Hack (viool) maakte zij een aantal jaren terug een vertelvoorstelling n.a.v.  ‘De glazen brug’ van Marga Minco. Ook waren deze musici aanwezig bij huiskamervertellingen i.s.m. vertellerscollectief ‘De Gouden Tak’, waarvan Elza lid was. 

www.binnenste-buitenverhalen.nl

 

 

De Nieuwe Buren

Kerkzaal van PKN De Morgenster, Herenweg 253, Vinkeveen

Artiesten: Band De Nieuwe Buren (saxofoon, trompet, drums, tuba, klarinet en meer)

Deze zes-koppige band van oude rotten speelt opzwepende wereldmuziek in 7/8ste en 11ste ritmes, afgewisseld met een walsje, merengue en Italiaanse begrafenismuziek. Soms begeleid met zang in diverse wereldtalen, waaronder het Vinkeveens!

 

 

Peter Huijing, Lucy Dijkman em Hans Alink

Muziekstudio aan huis, Demmerik 118 C, Vinkeveen

Artiesten: Lucy Dijkman (zang), Hans Alink (percussie en mondharmonica) en Peter Huijing (gitaar)

Nederlandstalige luisterpop, met invloeden uit rock, blues, pop en jazz die doorklinken in de composities van Lucy. Zij zingt en speelt piano, begeleid door Peter op gitaren en zang, met Hans op slagwerk en zang.

www.lucydijkmantrio.nl

 

Letta van Maanen en Rosanne Kok

Careyn Maria-Oord, Herenweg 69B Vinkeveen, ingang kliniek aan de Kerklaan, bouwdeel 5 (ter hoogte van de wegversmalling)

Artiesten: Letta van Maanen (piano) en Rosanne Kok (gedichten)

Stel je eens voor: een bankje in het gras. Als dat bankje ogen en oren zou hebben, zou het de hele dag van alles observeren. Oude mensen rusten hier uit, er wordt voor het eerst gekust en het bankje geniet van een zonnige dag. Dát bankje staat centraal in de voorstelling. Rosanne presenteert haar gedichtjes; pianiste Letta van Maanen maakt de voorstelling compleet met haar pianomuziek.

 

 

RECENT TOEGEVOEGD
TERUGKOMEND
AGENDA

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign:  Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen