Klink-Klaar, Tekst en Muziek voor Klein Publiek 2019

 

Klink-Klaar, Tekst en Muziek voor Klein Publiek een groot succes!

Op zondag 3 november 2019 werd een nieuw evenement georganiseerd met de naam ‘Klink-Klaar, Tekst en Muziek voor Klein Publiek’. Het initiatief kwam van Jessica Erdtsieck, Elza Vis, Greetje de Haan en Aino Merits, die tezamen de organisatie op zich hadden genomen namens Kunst Rond de Venen Netwerk.

Er waren in totaal 15 deelnemende locaties verspreid over Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen waar inwoners gratis tal van verrassende optredens konden bijwonen, die vertoond werden op drie verschillende tijdstippen. Het ging om talenten, die podiumkunsten uitvoeren in woord en/of muziek, zowel goede amateurs als semi-professionals.

Het aanbod liep uiteen van prachtige Keltische harpmuziek en inspirerende verhalen of gedichten, kleinkunst of luisterliedjes tot jazz-, pop-, klassieke muziek of opzwepende wereldmuziek. Jong en oud verzorgden deze middag drie optredens van een half uur tot maximaal 45 minuten. De kleine podia bevonden zich in huiskamers van bewoners, maar ook in muziekstudio’s aan huis of in zaaltjes van kerkgebouwen.

Het minifestival werd goed bezocht en dat bleek ook wel uit de waardering die het publiek uitsprak voor dit nieuwe initiatief. Reden temeer voor de organisatieleden van Klink-Klaar om hier jaarlijks of twee-jaarlijks een terugkerend evenement van te maken. Want in de Ronde Venen zijn nog meer talenten actief, die een kans verdienen om zich op een laagdrempelige manier te vertonen aan het publiek. En daarbij hebben de deelnemende artiesten ook aangetoond, dat ze meer in hun mars hebben!

Voor hen, die deze dag gemist hebben, maar toch nog wat indrukken willen opdoen is het mogelijk om een kijkje te nemen op www.krdvnetwerk.nl/klinkklaar of op de Nieuwsronde van RTV Ronde Venen op 6 november j.l. via www.rtvrondevenen.nl

Dit initiatief van Kunst Rond de Venen Netwerk werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente De Ronde Venen en Fonds De Ronde Venen.

Klein koper, leerlingen van Dick Hesselink bij Viribus Unitis

 

De Nieuwe Burenband in PKN kerk De Morgenster

 

Beer van Tilburg, Puberbrein, in Janskerk Place to Be

 

Rosanne Kok en Letta van Maanen in Careyn Maria-Oord

 

 

 

 

 

 

 

Leerlingen Greetje de Haan in Muziekstudio Rotschild

 

{jd_file file==8}

 

De vooraankondiging van het project

Klink-Klaar, Tekst en Muziek voor Klein Publiek

KRDV-Netwerk organiseert op zondag 3 november 2019  het minifestival ‘Klink-Klaar,Tekst en Muziek voor Klein Publiek’, een kennismaking met talenten in woord en muziek uit De Ronde Venen. De optredens zijn gratis te zien en te horen in huiskamers van bewoners, maar ook in oefenstudio’s en zaaltjes van kerkgebouwen in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen.

Het aanbod loopt uiteen van prachtige Keltische harpmuziek en inspirerende verhalen, gedichten of luisterliedjes tot cabaret, jazz-, pop-, klassieke of wereld-muziek. Jong en oud verzorgen deze middag drie optredens van een half uur tot maximaal 45 minuten, en bieden zo de bewoners van De Ronde Venen de gelegenheid kennis te maken met hun talenten. Het gaat daarbij om goede amateurs en semi-professionals.

Zorg dat je zoveel mogelijk profiteert van het diverse aanbod door tevoren een keuze te maken uit het programma-overzicht. Dit overzicht op papier ligt vanaf 29 oktober in de hal bij het gemeentehuis en is op  3 november tevens te vinden bij de deelnemende locaties.

Hierbij het programma voor de verschillende kernen:

www.krdvnetwerk.nl/klinkklaar/mijdrecht

www.krdvnetwerk.nl/klinkklaar/vinkeveen

www.krdvnetwerk.nl/klinkklaar/wilnis

Kom op 3 november wel op tijd voor de optredens! want de deuren sluiten bij aanvang en vol is vol.

Wat, waar en wanneer:

Op zondag 3 november om:

– van 12.30 – 13.15 uur (eerste sessie)

– van 14.00 – 14.45 uur (tweede sessie)

– van 15.30 – 16.15 uur (derde sessie)

In de kernen: Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen

Artiesten treden drie keer op dezelfde locatie op. De toegang voor het publiek is gratis.

NB Houd er rekening mee, dat op zondag 3 november, in verband met de Turfloop in Mijdrecht, de Hoofdweg tussen de rotonde Hoofdweg-Oosterlandweg en de Rietgang afgesloten is voor verkeer tussen 08.00 en 14.00  uur.

Beknopt overzicht van het programma hier te downloaden: {jd_file file==6}

Uitgebreid overzicht van het programma hier te downloaden: {jd_file file==7}

Organisatoren van Klink-Klaar:

Jessica Erdtsieck:                    j.erdtsieck@hetnet.nl

Elza Vis:                                   elza@binnenste-buitenverhalen.nl

Greetje de Haan:                    gretele.rotschild@gmail.com

Aino Merits:                            aino.merits@gmail.com

Een project van KRDV-Netwerk: www.krdvnetwerk.nl/klinkklaar

 

  Foto De Groene Venen                                 

Initiatiefnemers van Klink-Klaar

Greetje de Haan

Jessica Erdtsieck

Elza Vis

Aino Merits

 

ACTUEEL
AGENDA

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign: Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen