Cultuurparade

Cultuurpunt Ronde Venen ondersteunt en ontwikkelt projecten in kunst en cultuur. Projecten worden uitgevoerd door en voor mensen binnen de gemeente De Ronde Venen, en wel specifiek in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen, De Hoef, Wilnis en Waverveen. Ze hebben een educatief karakter en hebben betrekking op amateurkunsten. Projecten zijn een samenwerking van kunst- en cultuuraanbieders.

  •   Back
  • /Klink-klaar
  • /Cultuurcafe
  • /Cultuurparade
  • /Kerstconcert
  • /Op scholen
  • /VakantieCULTUURweek
  • /Cultuurplatform

 

Cultuurparade logo 500x250

 

211026 Programma Cultuurparade 2021

211026 Cultuurparade plattegrond

 

De Cultuurparade vindt op zaterdag 30 oktober plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen.  Een minifestival waarbij er doorlopend van 11.00 uur tot 16.30 uur, op meerdere podia, optredens plaatsvinden van culturele verenigingen en groepen uit De Ronde Venen.

Op de Cultuurparade geven veertien groepen een optreden. Deze optredens variëren van dans tot vertelkunst en van zang tot muziek. Daarnaast is werk te zien van kunstenaars verbonden aan KunstRondeVenen, worden er oude films vertoond door de Historische Vereniging Proostdijlanden en is er een instrumentenproeverij. Speciaal voor de kinderen zijn er leuke en tot de verbeelding sprekende activiteiten gepland in de foyer. 

Om 11.00 uur wordt de Cultuurparade officieel geopend door Burgemeester Maarten Divendal en Alberta Schuurs, wethouder van cultuur. Het Regionaal Operette en Musicalkoor (ROM) Mijdrecht bijt daarna de spits af. De spetterende afsluiting om 16.00 uur wordt verzorgd door de Rondeveense Bigband FortNight Swing. Naast het bezichtigen van de optredens en activiteiten is het ook mogelijk een hapje te eten. De Boei heeft een eigen restaurant waar de inwendige mens, tussen de optredens door, goed aan zijn/haar trekken kan komen.  

Belangrijke informatie: De Cultuurparade is gratis toegankelijk voor bezoekers, waarbij wel geldt dat een coronatoegangsbewijs nodig is. Voor alle evenementen, en dus ook voor de Cultuurparade, is het sinds 25 september verplicht voor bezoekers en deelnemers boven de 13 jaar om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn, een negatief testbewijs hebben of een coronaherstelbewijs. Dit kan aangetoond worden via de CoronaCheck-app met een QR-code en met een QR-code op papier. Meer informatie is ook op de website van de Rijksoverheid te lezen: https://coronacheck.nl/nl/

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign: Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen