Cultuurcafé Ronde Venen

JPEG CultuurCafe logo150x 3

 

Cultuurcafé Licht op de Polder van 21 november gemist? Kijk terug op:

https://www.google.com/url?q=https://rtvrondevenen.nl/televisie/gemist&source=gmail&ust=1644315611786000&usg=AOvVaw28a09EISvsY0mQw4VtgC7U”>https://rtvrondevenen.nl/televisie/gemist

 

Verslag van  Cultuurcafé Licht op de Polder op 21 november 2021 in De Boei in Vinkeveen:

foto 1 groter cultuurcafe h500px

 

 foto 2 groter Cultuurcafe h500px

Op zondagmiddag 21 november werd voor de eerste keer Cultuurcafé gehouden in de Boei te Vinkeveen, een nieuw initiatief van Cultuurpunt Ronde Venen. Het was een zeer informatieve en gezellige middag, waar het publiek kon kennismaken met bijzondere mensen en initiatieven, die De Ronde Venen rijk is. Interviews werden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van Lucia Dijkman, die karaktervolle Nederlandstalige nummers bracht met pianobegeleiding.

Bij Cultuurcafé draait het om kunst en cultuur zoals dans, muziek, beeldende kunst, erfgoed, fotografie, podiumkunst, architectuur of theater. Het gaat om cultuur in onze buurt, onze gemeente en de culturele initiatieven die ons omringen. Cultuur die ons allen aangaat en verweven is met onze wijze van denken en doen: wat speelt zich zoal af tegen het licht van onze polders?

In een professionele setting met verschillende camera’s en belichting zaten de verschillende gasten aan tafel bij de presentator Jeroen Dirks, journalist, gespreksleider en tekstschrijver uit Abcoude. Yourick Fokker sprak over zijn betrokkenheid bij de renovatie van de Kompastoren in Mijdrecht, Brenda van Geresteyn en Hans Smit lichtten toe hoe ze met een aantal ondernemers vormgeven aan het eiland van Hein, Niels Broszat ging in op zijn plannen voor een culturele plek genaamd ’t Paviljoen en Jelmer van Os vertelde over de rol van muziek bij zijn band Queens Pleasure en zijn passie voor dichtkunst.

De gasten van deze eerste editie van Cultuurcafé waren eveneens blij met dit podium en vonden elkaar in hun ambities en/of plannen. Jeroen praatte niet alleen met de gasten, maar wendde zich ook tot de bezoekers. Want ook de ideeën en bevindingen van het publiek doen ertoe in Cultuurcafé.

Heeft u Cultuurcafé gemist maar u wilt graag weten wat het inhoudt, kijk dan op

https://www.google.com/url?q=https://rtvrondevenen.nl/televisie/gemist&source=gmail&ust=1644315611786000&usg=AOvVaw28a09EISvsY0mQw4VtgC7U”>https://rtvrondevenen.nl/televisie/gemist

Cultuurcafé zal met enige regelmaat plaatsvinden, telkens met andere gasten en thema’s. Het volgende Cultuurcafé is op donderdagavond 24 februari 2022. Dan zal een Politiek Cultureelcafé worden georganiseerd in verband met de komende verkiezingen in de gemeente. Voor meer informatie kijkt u op www.cultuurpuntrondevenen.nl.

 

Dit was het programma van de eerste editie van Cultuurcafé op zondagmiddag 21 november 2021:

flyer cultuurcafe 2021

Cultuurcafe flyer achterzijde

Contact met Cultuurpunt Ronde Venen:

info@cultuurpuntrondevenen.nl

Website adressen van de gasten van het eerste Cultuurcafé op 21 november 2021:

Yourick Fokker – www.kompastoren.nl

Brenda van Geresteyn – www.eilandvanhein.nl

Niels Broszat – www.nielsbroszat.nl

Jelmer van Os – facebook.com/queenspleasure of instagram.com/queenspleasure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTUEEL
AGENDA

Contact Info

Stichting Kunst Rond de Venen –
Cultuurpunt Ronde Venen

Zoek

Webdesign: Zaat’s Idee Fotografie: Roos Uithol en Jan van Veen